Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Με αφορμή την υπόθεση Γιακουμάκη

Από τις διάσπαρτες αναρτήσεις μου στο facebook συγκεντρώνω όσα αφορούν ειδικά την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

 
22 Φεβρουαρίου
Η Ελλάδα της ντροπής εξακολουθεί να είναι πανταχού παρούσα ... Ας αφήσουμε κατά μέρος τις κούφιες "περηφάνειες" και ας αντιμετωπίσουμε κατάματα το ρατσισμό, τον σεξισμό, τον χουλιγκανισμό και όλες τις αναπηρίες της ελληνικής κοινωνίας ! (με παράθεση συνδέσμου για τα βασανιστήρια σε βάρος του Βαγγέλη)

16 Μαρτίου
Στις 22 Φεβρουαρίου, την επόμενη της τοπικής εθνικής εορτής των Ιωαννίνων και με τις πρώτες, πλην έγκυρες, πληροφορίες για το νεαρό σπουδαστή της Γαλακτοκομικής έγραψα " Η Ελλάδα της ντροπής …. (βλ. παραπάνω)". Ορισμένοι φίλοι μου είπαν τότε ότι βιάστηκα να υιοθετήσω φήμες .... Δεν έχω να αλλάξω ούτε μία λέξη!

18 Μαρτίου
Και επειδή μου αρέσει να θέτω τα πράγματα κάπως ωμά, φαίνεται πως ο Βαγγέλης βρήκε το μοναδικό, αποτελεσματικό όσο και τραγικό, τρόπο να τιμωρήσει τους βασανιστές του (παρόλο που ο περίγυρος της ανοχής, όπως πάντα, θα κλαίει και θα οδύρεται ενάντια στο bullying).

19 Μαρτίου
Η υπόθεση Γιακουμάκη εξακολουθεί να είναι αποκαλυπτική για τον σχηματισμό των συλλογικών νοοτροπιών.
Στα Χανιά, η ιστοσελίδα zarpa news ρίχνει όλη την ευθύνη στις αρχές των Ιωαννίνων, αποσιωπώντας και ότι όλοι οι δράστες είναι Κρητικοί και ότι στη ρίζα της συμπεριφοράς τους βρίσκεται μια ιδιότυπη εκδοχή "λεβεντιάς" (αυτή, που έχει οδηγήσει και σε επιθέσεις εναντίον μεταναστών κλπ.). Και για να είναι σαφέστερο το μήνυμα ο συντάκτης κοτσάρει και ζωγραφιά του Αλή Πασά ! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΡΕ !
Στα Γιάννενα πάλι (άραγε μόλις τέλειωσε το ματς του ΠΑΣ Γιάννενα ?) συγκεντρώνονται 800 νεολαίοι έξω από τη Γαλακτοκομική Σχολή, σπάνε τα λουκέτα και μπουκάρουν με στόχο να δείρουν όποιον «ύποπτο» βρουν μπροστά τους και να ξεπλύνουν τη ντροπή – μήπως καλύτερα να έκαιγαν και τη Σχολή ? ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΡΕ !

20 Μαρτίου
Σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα, αυτοδικία είναι η αυθαίρετη άσκηση από κάποιον αξίωσης σχετικής με δικαίωμα, που έχει πραγματικά ή από πεποίθηση το οικειοποιείται. Μπορεί κάποιος/α από τους πολλούς/ές, που χρησιμοποιούν γενικευμένα τον όρο "αυτοδικία" για να χαρακτηρίσουν την επίθεση στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, να προσδιορίσει το δικαίωμα που (θεωρούν ότι) έχουν οι "αγανακτισμένοι" νεολαίοι και έχει προσβληθεί ? Η λανθάνουσα ιδέα ότι πρόκειται για την "τιμή της πόλης", που διασύρεται από "άντρα ακολασίας", εκτός από 100 % άδικη και ανυπόστατη, παραπέμπει σε άλλες, σκοτεινές εποχές, τις οποίες υποτίθεται ότι είχαμε αφήσει πίσω μας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου