Βιογραφικό


Γεννήθηκε το 1959 και έχει μία κόρη. Κατάγεται από τους Ραφταναίους Τζουμέρκων και τη Βίτσα Ζαγορίου και μεγάλωσε στα Γιάννενα. Φοίτησε στη Ζωσιμαία Σχολή Ιωαννίνων και στη συνέχεια στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας.
Είναι Δικηγόρος στα Γιάννενα, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, του οποίου υπήρξε στο παρελθόν Γενικός Γραμματέας, καθώς και της Εταιρίας Δικαίου του Περιβάλλοντος. 
Παράλληλα, έχει αρθρογραφήσει σε Μέσα Ενημέρωσης των Αθηνών και των Ιωαννίνων και έχει διατελέσει Διευθυντής στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων. Μια δημοσιογραφική του έρευνα για την κοινωνική αποδοχή των Ισλαμικών μνημείων της πόλης έχει τιμηθεί με το βραβείο Ειρήνης και Φιλίας Απντί Ιπεκτσί.
Συμμετέχει από τα μαθητικά του χρόνια στο κίνημα, έχει πάρει ενεργητικά μέρος στους φοιτητικούς συνδικαλιστικούς και πολιτικούς αγώνες και συνέχισε με την εμπλοκή του σε δεκάδες πολιτικές πρωτοβουλίες τα επόμενα 30 χρόνια. 
Έχει δραστηριοποιηθεί ιδιαίτερα στα οικολογικά μέτωπα της Ηπείρου, με έμφαση στα κινήματα υπεράσπισης του νερού, του δημόσιου χώρου και των μνημείων (Σύλλογος Προστασίας Αράχθου, Κίνηση Protect Aoos, Δίκτυο Οικολογικής Δράσης Ιωαννίνων, Σύλλογος Φίλων της Δωδώνης, Επιτροπές Αγώνα για Ξενία & πλατεία Ιωαννίνων κλπ.),  ενώ σήμερα είναι εκπρόσωπος των περιβαλλοντικών οργανώσεων στο Συμβούλιο Υδάτων Ηπείρου. 
Η δεύτερη προτεραιότητα της δραστηριότητάς του εστιάζεται στα δικαιωματικά μέτωπα (μεταναστευτικό, trafficking, μειονοτικά δικαιώματα, αντιπολεμικό - αντιεθνικιστικό κίνημα κλπ.)
Ήταν υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου το 2010 και στη συνέχεια Περιφερειακός Σύμβουλος και εκπρόσωπος της παράταξης «Αυτοδιοικητικό Ριζοσπαστικό Ορμητήριο (ΑΥ.ΡΙ.Ο.) για την Ήπειρο» στο Περιφερειακό Συμβούλιο μέχρι το 2014 καθώς και υποψήφιος Νομάρχης Ιωαννίνων το 2002 επικεφαλής της παράταξης «Κόκκινη - Πράσινη Παρέμβαση».
Από το 1987 μέχρι το 1990 ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και δύο φορές υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του ΚΚΕ Εσωτερικού - Ανανεωτική Αριστερά.
Συμμετείχε από την ίδρυσή του, το 2004, μέχρι το 2015 στο εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου διατέλεσε μέλος των Πανελλαδικών Συντονιστικών μέχρι το 2012, της Κεντρικής Επιτροπής το 2013, της Γραμματείας του Τμήματος Περιβάλλοντος (2012-2015) καθώς και υποψήφιος Βουλευτής Ιωαννίνων το 2004 και το 2015.
Πλέον συνεχίζει την πολιτική του διαδρομή ως ανένταχτος της ριζοσπαστικής και οικολογικής Αριστεράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου