Βιογραφικό


 Γεννήθηκε το 1959 στην Αθήνα και έχει μία κόρη. Κατάγεται από τους Ραφταναίους Τζουμέρκων και τη Βίτσα Ζαγορίου και μεγάλωσε στα Γιάννενα. Φοίτησε στη Ζωσιμαία Σχολή Ιωαννίνων και στη συνέχεια στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας.
 Είναι Δικηγόρος στα Γιάννενα, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, του οποίου υπήρξε στο παρελθόν Γενικός Γραμματέας. Έχει υποστηρίξει νομικά πολλές φορές περιβαλλοντικά κινήματα και οργανώσεις και έχει διατελέσει μέλος της Εταιρίας Δικαίου του Περιβάλλοντος. 
 Παράλληλα, έχει αρθρογραφήσει σε Μέσα Ενημέρωσης των Αθηνών και των Ιωαννίνων και έχει διατελέσει Διευθυντής στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων. Μια δημοσιογραφική του έρευνα για την κοινωνική αποδοχή των Ισλαμικών μνημείων της πόλης έχει τιμηθεί με το βραβείο Ειρήνης και Φιλίας Απντί Ιπεκτσί.
 Συμμετέχει από τα μαθητικά του χρόνια στο κίνημα, έχει πάρει ενεργητικά μέρος στους φοιτητικούς συνδικαλιστικούς και πολιτικούς αγώνες και συνέχισε με την εμπλοκή του σε δεκάδες πρωτοβουλίες τα επόμενα 35 χρόνια. 
 Έχει δραστηριοποιηθεί ιδιαίτερα στα οικολογικά μέτωπα της Ηπείρου, με έμφαση στα κινήματα υπεράσπισης του νερού, του δημόσιου χώρου και των μνημείων (Σύλλογος Προστασίας Αράχθου, Κίνηση Protect Aoos, Δίκτυο Οικολογικής Δράσης Ιωαννίνων, Σύλλογος Φίλων της Δωδώνης, Επιτροπές Αγώνα για Ξενία & πλατεία Ιωαννίνων κλπ.) και τελευταία στο κίνημα κατά των εξορύξεων υδρογονανθράκων. Είναι εκπρόσωπος των περιβαλλοντικών οργανώσεων σε θεσμικά όργανα, ως τακτικό μέλος στο Συμβούλιο Υδάτων Ηπείρου και ως αναπληρωματικό στον Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας.
 Συμμετέχει στο οργανωτικό σχήμα της Μπιενάλε Δυτικών Βαλκανίων, που ήδη πραγματοποίησε την πρώτη της διοργάνωση στα Γιάννενα.
 Έχει ενεργό δημόσια παρουσία στα δικαιωματικά μέτωπα (προσφυγικό, trafficking, μειονοτικά δικαιώματα, αντιπολεμικό - αντιεθνικιστικό κίνημα κλπ.)
 Ήταν υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου το 2010 και στη συνέχεια Περιφερειακός Σύμβουλος και εκπρόσωπος της παράταξης «Αυτοδιοικητικό Ριζοσπαστικό Ορμητήριο (ΑΥ.ΡΙ.Ο.) για την Ήπειρο» στο Περιφερειακό Συμβούλιο μέχρι το 2014 καθώς και υποψήφιος Νομάρχης Ιωαννίνων το 2002 επικεφαλής της παράταξης «Κόκκινη - Πράσινη Παρέμβαση».
 Από το 1987 μέχρι το 1990 ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και δύο φορές υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του ΚΚΕ Εσωτερικού - Ανανεωτική Αριστερά.
 Συμμετείχε στο εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ από την ίδρυσή του το 2004 μέχρι το 2015 και διατέλεσε μέλος των Πανελλαδικών Συντονιστικών του μέχρι το 2012, της Κεντρικής Επιτροπής το 2013, της Γραμματείας του Τμήματος Περιβάλλοντος (2012-2015) καθώς και υποψήφιος Βουλευτής Ιωαννίνων το 2004 και το 2015.
 Το 2015 αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει την πολιτική του διαδρομή ως ανένταχτος της ριζοσπαστικής και οικολογικής Αριστεράς. Συμμετέχει στη συλλογικότητα "Κόκκοι" (Κόκκινη Κινηματική Οικολογία).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου